Social Icons

piątek, 21 lutego 2014

Wypieki z jabłkami !

Chciałabym przedstawić wam kilka przydatnych porad, które spowodują że nasza szarlotka będzie idealna.

 

1. Jabłka to podstawa ! 
Pamiętajmy, że  najlepiej wybierać owoce twardsze i kwaśne- takie na pewno nie rozpadną się podczas pieczenia. Najlepszymi odmianami są lobo, champion, antonówka lub szara renata. 

2.Idealne nadzienie ! 
Niekiedy jabłka puszczają dużo soku i nadzienie robi się zbyt rzadkie.W takiej sytuacji możemy je zagęścić wsypując galaretkę w proszku o smaku cytrynowym albo dodając kaszę manną 

3.Pyszne ciasto ! 
Nadzienie jabłkowe doskonale łączy się z kruchym ciastem i biszkoptem.Warto dodać troszkę miąższu wanilii lub cynamonu. Elementy te idealnie podkreślą smak jabłek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
 
Blogger Templates