Social Icons

środa, 19 marca 2014

Chruściki

Chruściki zwane faworkami są bardzo dobrym pomysłem na podwieczorek. 




Składniki:

- 300g mąki
- 6 żółtek 
- 2 łyżki cukru pudru 
- 2 łyżki śmietany 
- 2 łyżki masła
- łyżka spirytusu 
- sól 
- 500g oleju do smażenia


Sposób Przygotowania:

Wymieszać wszystkie składniki, zagnieść ciasto na jednolita masę i wybić drewnianym wałkiem. Rozwałkować ciasto jak najcieniej, pokroić na paski. Każdy pasek przeciąć w środku i przez to nacięcie przewinąć koniec paska. Smażyć chrust na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron, wyjąc, odsączyć na bibule i posypać cukrem pudrem. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
 
Blogger Templates