Social Icons

wtorek, 11 lutego 2014

Obieramy orzechy !

Pewnie wiele osób z nas denerwuje obieranie orzechów. w szczególności skórka, która nie chce schodzić. Ale dziś postaram się wam opisać 3 sposoby, dzięki którym łuskanie orzechów stanie się proste .




1. sposób :
Orzechy podprażyć na patelni lub w piekarniku (temp. 180 st. C) po czym zawijamy je w ścierkę lub ręcznik kuchenny i potrzeć

2. sposób :
Migdału sparzyć wrzątkiem i odcedzić. Potem nacisnąć kciukiem i palcem wskazującym na szpiczastą część
i zdjąć skórkę .

3. sposób : 
Orzechy jak pierwszym sposobie podprażyć. Przesypać na sito i mieszając dociskać je do jego dna .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
 
Blogger Templates