Social Icons

poniedziałek, 17 marca 2014

Panierowana pierś z kurczaka z pieczarkami

Wiele osób nie zawsze ma dużo czasu na zrobienie obiadu. W tym przepisie wytłumaczę wam jak zrobić smaczny obiad z odrabianą finezji.



Składniki na 4 porcje:
- 500 g pieczarek
- 2 duże piersi z kurczaka
- bułka tarta
- mąka
- jedno jajko
- sól, pieprz
- jedna marchewka
- pęczek pietruszki
- garść orzechów włoskich
- masło
- olej
-cukier
-cebula

Sposób przygotowania:
Myjemy pieczarki, nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy ją na złoty kolor dodajemy pieczarek i smażymy dalej. Po 10 minutach zetrzeć marchewkę na grubych oczkach i dodać do pieczarek. Następnie drobno siekamy orzechy i dodajemy je do pieczarek wraz z druga łyżką masła, dolewamy minimalną ilość wody i przykrywamy. Na końcu dodajemy sól i pieprz oraz trochę cukru, podsmażamy około minuty i dodajemy posiekaną pietruszkę.

Pierś rozcinamy na pół, solimy, pieprzymy, wklepujemy przyprawy. Całość panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni, smażymy z obu stron na złoty kolor.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

 
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl
Akcja: Nie kradnij zdjęć!
 
Blogger Templates