Składniki na 2 porcje :
2 plastry schabu
2 szczypty soli
2 szczyty pieprzu
2 jajka
bułka tarta
mąka
olej
Sposób przygotowania :
Na samym początku rozbijamy mięso z dwóch stron na grubość 5 mm . Solimy, pieprznymi i wklepujemy przyprawy w mięso. Następnie obtaczamy z obu stron w mące, jajku oraz bułce tarce. W następnej kolejności rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy z każdej strony ok. 3-5 min aż do uzyskania złotej barwy .
2 szczypty soli
2 szczyty pieprzu
2 jajka
bułka tarta
mąka
olej
Sposób przygotowania :
Na samym początku rozbijamy mięso z dwóch stron na grubość 5 mm . Solimy, pieprznymi i wklepujemy przyprawy w mięso. Następnie obtaczamy z obu stron w mące, jajku oraz bułce tarce. W następnej kolejności rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy z każdej strony ok. 3-5 min aż do uzyskania złotej barwy .
Składniki :
pół kilo ziemniaków
pęczek koperku
olej
woda do zalania ziemniaków
łyżeczkę soli
Sposób przygotowania :
Zaczynamy od obrania i opłukania ziemniaków po czym zalewamy je ciepłą wodą. Dodajemy łyżeczkę soli. Następnie gotujemy ziemniaku pod przykryciem do zmięknięcia (ok. 25-35 min ) Potem odsadzamy, przelewamy zimną wodą oraz delikatnie przekładamy na miskę. Po pokrojeniu ziemniaków w plastry, smażymy na oleju około 4-5 minut. Teraz pozostaje nam już tylko posiekać koperek i dodać do ziemniaków . Życzę smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz